Rocky road taart recept

Bereidingstijd 60 minuten | 20 stukken

Dit is alles, maar dan ook echt ALLES, wat je wil in één taart! Een knapperige bodem met heerlijke vulling van rocky road met onder andere kinderbueno! Nodig vooral de hele buurt uit om te komen proeven want het is een flinke taart ;-). 

Speciale benodigdheden

  • Vorm van 25cm met losse bodem
  • Blindbakbonen (of gedroogde kikkererwten, gedroogde rijst etc.)

 
Ingrediënten

Bodem

  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1/3e ei
  • 1 tl vanille extract of aroma
  • snuf zout
  • 230 gram bloem

 

Vulling laag 1

  • 140 gram roomboter
  • 400 gram melkchocolade
  • 130 gram pure chocolade
  • 70 gram schenkstroop
  • 100 gram chocolate chip koekjes in stukjes
  • 150 gram kinder in stukjes
  • 150 gram kinderbueno

 

Vulling laag 2

  • 200 gram witte chocolade
  • 40 gram roomboter
  • 100 gram hazelnoot

 

Topping 

  • 100 gram maltesers
  • 50 gram chocolate chip cookies in stukjes

Bereiding.

Bodem

  1. Meng de boter, suiker, ei, vanille en zout door elkaar tot een romig geheel. Voeg de bloem toe en kneed goed door.
  2. Leg het deeg nu op een stuk folie, plet het een beetje en verpak goed in de folie. Leg het voor zeker een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  4. Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en bekleed de bakvorm hiermee.
  5. Prik gaatjes in de bodem en leg hier een groot stuk bakpapier op zodat over al het deeg bakpapier zit. Als je het bakpapier verfrommelt en dan weer uit elkaar haalt gaat dit het gemakkelijkste. Check deze blog voor bakpapier tips.
  6. Bak de bodem 10/15 minuten in de oven en verwijder dan de blindbakvulling en het bakpapier. Bak dan nog +- 10/15 minuten totdat de bodem mooi goudbruin van kleur is.
  7. Laat goed afkoelen.


Vulling laag 1

  1. Smelt de roomboter in een pannetje.
  2. Voeg de schenkstroop toe en verwarm dit kort terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen.
  3. Zet het vuur uit en voeg de melk en pure chocolade toe. Roer totdat alles is gesmolten.
  4. Voeg de chocolate chip koekjes toe en spatel als het niet te warm meer is de kinder chocolade er doorheen.
  5. Vul de taart met de vulling en leg hier de kinder bueno op. Duw even goed aan. 


Vulling laag 2.

  1. Smelt de roomboter in een pannetje en klop goed door.
  2. Zet het vuur uit en roer de witte chocolade er doorheen totdat alles is gesmolten.
  3. Voeg de hazelnoten toe.
  4. Spreid uit over de onderste laag en klop voorzichtig met de taart op de werkbank zodat de chocolade zich goed verspreidt.


Topping

  1. Laat een beetje afkoelen zodat de chocolade iets steviger wordt en de topping niet in de taart zinkt. Verdeel de maltesers en chocolate chip cookies over de taart.
  2. Laat minimaal 6 uur opstijven in de koelkast en laat het daarna weer op kamertemperatuur komen om het aan te snijden.

ENJOY!