Bakpapier knippen tips!

Zoete Post to the rescue! Je kent het vast wel. Zo’n recept waar staat: bekleed met bakpapier. Klink gemakkelijk, totdat je in eens een ronde vorm hebt, of vervelende hoeken in een bakblik. Maar we gaan je helpen! Hieronder een hoop tips om bakpapier in elke bakvorm te krijgen. We hebben tips voor een ronde bakvorm, springvorm, cakeblik, vierkante vorm, cupcakevorm, muffinpapiertje en een cornetje!

Bakspray

Vaak is het niet erg als niet je hele vorm bedekt is met bakpapier. Maar het is wel heel belangrijk dat alles goed ingevet is. Dan komt je gebak waarschijnlijk wel goed los. Een andere reden van het invetten is om te zorgen dat het bakpapier blijft plakken & op de goede plek blijft. Je kan dit doen met bakspray maar ook met een beetje gesmolten boter. 

Maak het bakpapier nat

Geen zin om te knippen? Maak een prop van je bakpapier en hou dit onder de kraan. Wring goed uit en haal de prop uit elkaar. Je kunt het nu gemakkelijk vormen. Doe dit trouwens wel alleen maar bij baksels die daarna nog in de oven gaan. Het water droogt dan in de oven op.

Proppen maar!


Bakpapier is beter te vormen wanneer je er eerst een prop van hebt gemaakt. Dit doe ik bijvoorbeeld altijd als ik blind ga bakken bij bijvoorbeeld een tartelette of quiche.

Ronde vorm


Wil je alleen de bodem bekleden omdat de rand bijvoorbeeld mooi gekarteld is maar je bang bent dat de bodem anders niet uit de vorm gaat? Vouw je bakpapier dan een paar keer dubbel en knip afgebogen af. Vouw het papier open en als je mooi hebt geknipt is het nu perfect rond!

Springvorm

Vet de bakvorm in en haal de vorm uit elkaar. Leg op de bodem een stuk bakpapier wat groter is dan de bodem. Maak dan de vorm vast. Knip lange stroken van het bakpapier en bekleed hiermee de zijkanten. 

Bakblik


De meeste van onze recepten blijven niet heel erg plakken aan de vorm. Dan is het voldoende om alleen een grote strook bakpapier te gebruiken. Twee kanten hebben dan geen bakpapier maar omdat je de hele vorm in vet is dit niet erg.
Je knipt in dit geval het bakpapier zo breed als de langste kant van je bakblik en legt het daarna als een strook in het bakblik. 

Vierkante bakvorm

Wil je wel overal bakpapier omdat je bang bent dat het anders blijft plakken? Leg dan je bakblik op de kop en leg hier het bakpapier op. Knip de hoeken in tot de hoeken van het bakblik. Dan kan je het daarna mooi in de bakvorm vouwen. 

Cupcakeblik

Je kan natuurlijk gewoon cupcakepapiertjes gebruiken. Maar als je dat niet wil dan is het ook mogelijk om 2 dunne strookjes te knippen en deze als een kruis in het vormpje te leggen. Zo kan je de gebakjes er na het bakken gemakkelijk uit halen. 

DIY muffinvormpje

Heb je geen muffin of cupcake papiertjes? Knip vierkante stukjes uit het bakpapier en duw ze in een ingevet cupcakeblik.

Spuitzakje

Oftewel, een cornetje! Dit wordt vooral gebruikt om chocoladeversieringen te maken.

1. Knip een rechthoekig stuk bakpapier van ongeveer 20 bij 35 cm en knip dit door zodat je twee driehoeken hebt.
2. Pak met een hand een van de spitse hoeken en draai het papier tot een spuitzakje. Zorg dat het goed stevig is. 
3. Vouw de punt naar binnen zodat het spuitzakje vast zit. 
4. Vul het spuitzakje met bijvoorbeeld chocolade en knip een klein puntje af. 

Op youtube kan je ook hele handige filmpjes vinden als je het nog niet helemaal snapt!

Succes!

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door