You're nuts! recept

Bereidingstijd 15 minuten | Baktijd 20 minuten | 4 personen

Sinds mijn moeder me de eerste keer een macademianoot heeft laten proeven was ik verkocht. De zachte maar toch ook krokante structuur is echt heerlijk. Maar helaas word ik van de prijs iets minder enthousiast. In Kenia waren deze noten bijna de helft van de prijs dan in Nederland. Ik heb even flink ingeslagen en ben thuis meteen aan de slag gegaan! Gekarameliseerde honing-noten. Mjamm. Echt een ideaal recept als je indruk wilt maken op je bezoek, je op zaterdagavond lekker een avondje gaat netflixen over gewoon zin hebt in heerlijke nootjes. Het is heel gemakkelijk en en je hoeft zelf weinig te doen, de oven doet het meeste werk voor je!

Als je macademianoten te duur vindt kan je ook andere noten gebruiken.

 

 Ingrediënten

  • 250 gram ongezouten (macademia)noten
  • 5 eetlepels honing
  • 20 gram roomboter
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout + snuf zout

Bereiding.

 

1. Verwarm de oven op 165 graden.

2. Doe de honing, boter en het vanille-extract in een pannetje en verwarm dit kort totdat de boter is gesmolten zodat je alles goed door elkaar kan roeren. (tip: koop extract en geen aroma, in aroma zit helemaal geen vanille)

3. Meng de noten en een snuf zout door het honing-boter mengsel.

4. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de noten over.

5. Bak de noten 20 minuten in de oven. Roer wel regelmatig zodat de noten aan alle kanten mooi bruin worden en een lekker krokant laagje krijgen.

6. Na 20 minuten haal je de bakplaat uit de oven en laat je de noten een paar minuten afkoelen en dan kan je de suiker er doorheen mengen.

7. Ik weet dat het verleidelijk is om nu al aan te vallen maar als je de noten volledig af laat koelen is dat echt een stuk lekkerder! De noten zullen krokanter worden en het laagje om de noten zal lekker knapperig worden.

8. Als je nog noten over hebt (wat ik me eigenlijk niet kan voorstellen) doe ze dan in een afgesloten bakje, dan blijven ze nog wel even goed.

 

Geniet ervan!