Brownies zijn altijd een goed idee.
Maar brownies met Snickers daar word je toch helemaal enthousiast van?!
Snickers brownies recept
Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 35/40 minuten | 16 stuks
Ingrediënten
- 185 gram roomboter
- 25 gram pindakaas
- 100 gram pure chocolade (+- 70% cacao)
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 270 gram kristalsuiker
- Flinke snuf zout
- 1 tl vanille aroma
- 110 gram bloem
- 25 gram cacao
- 115 gram pinda's
- 4 snickers
Tip! Ben je een karamel lover? Maak dan zelf karamelsaus of koop een kant en klaar potje en verdeel een lekkere laag karamel onder de Snickers. Zorg wel dat het echt 'opgesloten' zit in het beslag, anders wordt het heel hard.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 165 C (bij hetelucht) of op 180 C (bij boven & onder warmte).
2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
3. Smelt de boter & pindakaas in een pan op laag vuur.
4. Mix de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille tot een luchtig geheel (+- 5 tot 10 min).
5. Snij de snickers in plakjes van +- 1 cm.
6. Maak +- 30 gram pinda’s klein met een keukenmachine, vijzel een mes. Bewaar dit apart.
7. Als de boter & pindakaas zijn gesmolten roer je de chocolade er doorheen. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
8. Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk.
9. Doe de bloem en de cacao in een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mixen.
10. Spatel de hele pinda's door het beslag.
11. Verdeel ongeveer de helft van het beslag over de bakvorm en leg hier de snickers plakjes op. Bedek dit dan met het overige beslag en strijk dit glad.
12. Verdeel de kleine stukjes pinda over het beslag en duw dit goed aan.
13. Bak de brownies 35 tot 40 minuten in de oven. De brownie is nog heel zacht als het uit de oven komt, na het afkoelen komt dit goed!
Even af laten koelen en genieten maar!