Sinterklaas rocky road rotsjes recept

Bereidingstijd 20 minuten | 2 uur in de koelkast | 16 stuks

Een van mijn signature dishes vroeger waren pindarotsjes! Maaaar, wil je dat goed doen dan moet je de chocolade tempereren. Anders wordt de chocolade niet goed knapperig maar nog erger, dan krijg je uiteindelijk zo'n lelijke witte waas over je chocolade. Endawiljenie. En chocolade tempereren is beste een lastig werkje. En als je bent zoals ik dan zit ook je hele keuken onder de chocolade ;-). 

MAAR. Wij hebben de oplossing! Sowieso zijn we compleet fan van rocky road. En nu dus ook nog eens gecombineerd met roosjes & Sinterklaas maakt dit echt een goddelijk en super easy recept!

Ingrediënten: 

  • 125 gram melkchocolade in stukjes
  • 50 gram pure chocolade in stukjes
  • 35 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram schenkstroop
  • 40 gram pepernoten (officieel kruidnoten dus ;-) )
  • 50 gram speculaas in stukjes
  • 75 gram ongezouten pinda’s

Optioneel: sprinkles en schuddebuikjes 

Bereidingswijze

1. Zet een groot bord klaar en bekleed deze met vershoudfolie. 

2. Smelt de roomboter in een pannetje.

3. Voeg de schenkstroop toe en verwarm dit kort terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen.  

4. Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade & de melk chocolade toe. Roer totdat alles gesmolten is.

5. Voeg de pepernoten, speculaas en pinda’s toe en meng dit goed door elkaar.

6. Maak ‘hoopjes’ van het mengsel op het bord en besprenkel eventueel met wat leuke sprinkles of schuddebuikjes. Je kan voor de afwisseling wat kleinere en grotere rotsjes maken. 

7. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen. 

 

Bewaar in de koelkast (hahaha niet nodig, ze gaan gewoon meteen op ;-).

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door