Rocky Road - guilty pleasure recept

Bereidingstijd 30 minuten | 4 uur in de koelkast | 20 stukjes

Ohh jongens. Ga ik dit echt doen? Het rocky road recept delen? Al sinds Quiche of Cake staan we er om bekend. Onze rocky road! We hebben ondertussen al heeeeel veel soorten gemaakt. Maar mijn persoonlijke lievelings zijn toch wel alle Guilty pleasure rocky roads.

Ingrediënten

Laag 1:

  • 80 gram roomboter
  • 40 gram schenkstroop
  • 80 gram pure chocolade in kleine stukjes
  • 225 gram melk chocolade in kleine stukjes
  • 100 gram chocolate chip cookies in stukjes gesneden
  • 100 gram m&m’s

 

Laag 2:

  • 225 gram witte chocolade
  • 40 gram roomboter
  • 90 gram fijn gesneden oreo’s

Bereidingswijze:
Zet een vorm van +- 20x20 klaar. Het gemakkelijkste is een plastic bak of anders een siliconen vorm. 

Laag 1:
1. Smelt de roomboter in een pannetje.
2. Voeg de schenkstroop toe en verwarm dit kort terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen.  
3. Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade & de melk chocolade. Roer totdat alles gesmolten is.
4. Voeg de chocolate chip cookies en m&m’s toe.
5. Doe het mengsel in de vorm, spreid goed uit en sla een paar keer met de bak hard op tafel zodat alles zich goed verspreidt.

Laag 2:
1. Smelt de boter in een (schoon) pannetje. Wanneer het gaat bruisen even goed kloppen met een garde. Voeg de witte chocolade toe en zorg dat alles smelt. 
2. Voeg 70 gram van de oreo’s toe, bewaar de overige 20 gram apart.
3. Verdeel het mengsel over laag 1 en sla ook nu weer met de bak hard op tafel. 
4. Verdeel de overige oreo stukjes over het mengsel.
5. Dek het af met plastic en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.
6. Wil je er mooie blokjes van snijden dan kan je het beste de rocky road eerst op kamertemperatuur laten komen. 

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door