Recept sinterklaas gevulde speculaas boterkoek

Bereidingstijd 30 minuten | 16 stukken

Sinterklaas gevulde speculaas boterkoek recept, een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk ;-). 
Heel simpel om te maken, maar ohh zo extreem lekker! Een ideaal recept voor tijdens (of voor, of na) het heerlijk avondje!

Ingrediënten

  • 275 gram roomboter
  • 300 gram bloem
  • 220 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1tl vanille extract of aroma
  • Flinke snuf zout
  • 2 tl koek & speculaas kruiden
  • 150 gram amandelspijs
  • 40 gram water
  • +- 10 speculaasjes
  • 1 ei

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).
  2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met een strook bakpapier.
  3. Doe de roomboter, bloem, basterdsuiker, vanille, een snuf zout en de koek- en speculaaskruiden in de mengkom en meng dit kort door elkaar tot het een geheel is.
  4. Meng de amandelspijs met het water tot een egale massa.
  5. Verspreid de helft van het deeg over de bakvorm en verdeel eerst de amandelspijs hierover en leg er dan een laag met speculaasjes bovenop.
  6. Doe het overige beslag hier overheen en spreid goed uit.
  7. Strijk de boterkoek in met een dun laagje ei. Het ei hoeft niet op!
  8. Maak een mooi rasterpatroon met een vork.
  9. Bak de boterkoek 30/35 minuten in de oven. Als je de boterkoek uit de oven haalt is deze nog behoorlijk wiebelig.
  10. Laat zeker 6 uur afkoelen & opstijven voordat je de boterkoek gaat snijden.

Geniet ervan!