Oreo arretjescake recept

Bereidingstijd 30 minuten | 6 uur in de koelkast | +- 16 grote plakken

Dit is weer eens zo'n gevalletje: het beste van twee werelden! Kies vooral zelf je lievelingsoreo uit om te gebruiken en ga aan de slag om deze te lekkere arretjescake te maken! 

 Ingrediënten

  • 375 gram boter
  • 75 gram cacao
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • klein snufje zout
  • 2 kleine eieren
  • +- 450 gram oreo in kleine stukjes(smaak naar wens, wij gebruikten oreo original, golden oreo & oreo remix caramel vanilla). 
  • 250 gram biscuitjes in kleine stukjes

Topping

  • 2 repen Milka Oreo white (of wil je 'm minder zoet, dan Milka Oreo melk of een reep pure chocolade)

Bereiding.

  1. Bekleed de binnenkant van een cakeblik met plastic folie
  2. Smelt de boter in een pannetje. 
  3. Mix de suiker, vanille, snufje zout en het ei tot het lichter van kleur en luchtig is. 
  4. Voeg de boter toe en mix dit zo kort mogelijk door.
  5. Spatel de cacao door het beslag en daarna de oreo en biscuitjes. 
  6. Doe het beslag in een cakeblik en strijk het glad.
  7. Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron en spreid uit over de arretjescake.
  8. Zet in de koelkast en laat zeker 4 tot 6 uur opstijven.
  9. ENJOY!