Kinderchocolade rotsjes recept

Bereidingstijd 25 minuten | +/- 16 rotsjes

Jajajaaa dit wil je! Heel simpel, maar zoooo lekker! Rotsjes met kinder chocolade, maltesers & hazelnoten. Super easy om te maken ook. 

Ingrediënten

  • 200 gram kinderreepjes
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram maltesers
  • 25 gram pure chocolade
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 20 gram schenkstroop
  • Optioneel: sprinkles

Bereidingswijze

  • Zet een groot bord klaar en bekleed met vershoudfolie of bakpapier.
  • Snij 100 gram kinder in stukken van +/- 2 cm
  • Snij 75 gram kinder in stukjes van +/1 1 cm
  • Snij 25 gram kinder in hele kleine stukjes voor de topping
  • Smelt de roomboter in een pannetje.
  • Voeg de schenkstroop toe en verwarm terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen. 
  • Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade & kinder (100gram) toe. Roer totdat alles gesmolten is.
  • Doe het chocolademengsel in een kom en laat 2 minuten afkoelen.
  • Voeg de hazelnoten toe, even roeren.
  • Voeg de maltesers toe, even roeren.
  • Voeg de kinder toe (75 gram).
  • Maak ‘hoopjes’ van het mengsel op het bord en top af met de kleine kinder stukjes (25 gram) en eventueel sprinkles. Je kan voor de afwisseling wat kleinere en grotere rotsjes maken.
  • Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen.
  • Het lekkerste is om ze dan weer op kamertemperatuur te laten komen voordat je ze op eet.  


Bewaar in de koelkast (hahaha niet nodig, ze gaan gewoon meteen op ;-).