Herfst rotsjes recept

Bereidingstijd 20/30 minuten | 2 uur in de koelkast |16 rotsjes

Rocky road, maar in volledig in herfssferen in heerlijke rotsjes! Ik kan er heel veel woorden aan vuil maken, maar dit is vooral gewoon heel heel erg lekker. 

 Ingrediënten

  • 40 gram ongezouten roomboter
  • 15 gram schenkstroop
  • 100 gram pure chocolade in stukjes
  • 100 gram witte chocolade in stukjes
  • 40 gram walnoten in stukjes
  • 40 gram speculaas in stukjes 
  • 80 gram kaneelkoekjes in stukjes
  • 1,5 tl kaneel
  • eventueel wat extra koekjes of walnoten voor de topping

Bereiding.

  1. Zet een groot bord klaar en bekleed deze met folie.
  2. Smelt in een steelpannetje de helft van de roomboter.
  3. Zodra dit gesmolten is voeg je de schenkstroop toe, verwarm je het opnieuw en laat je dit kort (30 tot 60 seconden) doorkoken terwijl je heel goed roert. Zorg dat het niet verbrandt!
  4. Zet het vuur uit, voeg de pure chocolade toe en laat smelten.
  5. Doe in een ander pannetje de overige roomboter en laat dit smelten.
  6. Roer goed door zodra het gaat bruisen, zet het vuur uit en voeg dan de witte chocolade toe en laat ook deze smelten. Voeg hier de kaneel aan toe en roer goed door.
  7. Verdeel de walnoten, speculaas en kaneelkoekjes over beide pannetjes.
  8. Maak de twee kleuren rotsjes met behulp van een ijslepel of twee lepels. 
  9. Optioneel: bestrooi met wat extra stukjes koek of walnoot.
  10. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen.  

Ze zijn het lekkerste om te eten op kamertemperatuur!