Herfst rotsjes recept

Bereidingstijd 20/30 minuten | 2 uur in de koelkast |16 rotsjes

Rocky road, maar in volledig in herfssferen in heerlijke rotsjes! Ik kan er heel veel woorden aan vuil maken, maar dit is vooral gewoon heel heel erg lekker. 

 Ingrediënten

 • 40 gram ongezouten roomboter
 • 15 gram schenkstroop
 • 100 gram pure chocolade in stukjes
 • 100 gram witte chocolade in stukjes
 • 40 gram walnoten in stukjes
 • 40 gram speculaas in stukjes 
 • 80 gram kaneelkoekjes in stukjes
 • 1,5 tl kaneel
 • eventueel wat extra koekjes of walnoten voor de topping

Bereiding.

 1. Zet een groot bord klaar en bekleed deze met folie.
 2. Smelt in een steelpannetje de helft van de roomboter.
 3. Zodra dit gesmolten is voeg je de schenkstroop toe, verwarm je het opnieuw en laat je dit kort (30 tot 60 seconden) doorkoken terwijl je heel goed roert. Zorg dat het niet verbrandt!
 4. Zet het vuur uit, voeg de pure chocolade toe en laat smelten.
 5. Doe in een ander pannetje de overige roomboter en laat dit smelten.
 6. Roer goed door zodra het gaat bruisen, zet het vuur uit en voeg dan de witte chocolade toe en laat ook deze smelten. Voeg hier de kaneel aan toe en roer goed door.
 7. Verdeel de walnoten, speculaas en kaneelkoekjes over beide pannetjes.
 8. Maak de twee kleuren rotsjes met behulp van een ijslepel of twee lepels. 
 9. Optioneel: bestrooi met wat extra stukjes koek of walnoot.
 10. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen.  

Ze zijn het lekkerste om te eten op kamertemperatuur!

 

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door