Geboorte rocky road rotsjes recept

Bereidingstijd 20 minuten | 20 rotsjes

Wil je iets lekkers geven aan al het kraambezoek maar ben je echt wel uitgekeken op beschuit met muisjes? Deze geboorte rocky road rotsjes zijn een super gemakkelijk en een echt lekker alternatief voor beschuit met muisjes! Ze zijn lang houdbaar dus ideaal om ruim van tevoren te maken!

Ingrediënten

  • 35 gram ongezouten roomboter
  • 125 gram melkchocolade in stukjes
  • 70 gram pure chocolade in stukjes
  • 20 gram schenkstroop
  • 70 gram koekjes in kleine stukjes (bijvoorbeeld bastogne of chocolate chip)
  • 70 gram kletskoppen in kleine stukjes
  • Sprinkles of muisjes

Bereiding.

  1. Zet een groot bord of een snijplank klaar en bekleed deze met vershoudfolie. Niet te groot want het moet wel in de koelkast passen.
  2. Smelt de roomboter in een pannetje.
  3. Voeg de schenkstroop toe en verwarm dit kort terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen.
  4. Zet het vuur uit en voeg beide soorten chocolade toe. Roer totdat alles gesmolten is.
  5. Voeg de koekjes toe en meng dit goed door elkaar.
  6. Maak ‘hoopjes’ van het mengsel op het bord, gebruik hiervoor twee lepels. Verdeel daarna de sprinkles of muisjes over alle rotsjes. Je kan voor de afwisseling wat kleinere en grotere rotsjes maken.
  7. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen totdat ze hard zijn.
  8. Bewaar in een goed afgesloten bak in de koelkast voor maximaal 2 maanden. Wil je ze langer bewaren? Vries ze dan in! Dan zijn ze zeker 6 maanden lekker.