Geboorte brownies recept

Bereidingstijd 30 minuten | 16 stukken

Dit is echt het ultieme alternatief voor beschuit met muisjes! Super gemakkelijk om je vriezer mee te vullen zodat je genoeg voorraad hebt. En als het bezoek komt hoef je er alleen nog maar even wat witte chocoladepasta op te smeren en in de muisjes te dippen! 

 Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 110 gram pure chocolade (zo donker mogelijk)
  • 300 gram kristalsuiker
  • een flinke snuf zout
  • 1 tl vanille aroma/extract
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 115 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • witte chocoladepasta
  • muisjes

Bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 165 C (bij hetelucht) of op 180 C (bij boven & onder warmte).
  2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  4. Mix op een hoge stand de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille tot een luchtig geheel (+/- 5 tot 10 min).
  5. Als de boter is gesmolten roer je de chocolade er doorheen totdat alle chocolade is gesmolten.
  6. Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk.
  7. Doe de bloem en de cacao in een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mixen.
  8. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad.
  9. Bak de brownies 40 minuten in de oven. De brownie is nog heel zacht als het uit de oven komt, na het afkoelen komt dit goed!
  10. Snij de brownie in stukjes. Je kan ze een aantal dagen in een goed afgesloten bak bewaren op kamertemperatuur. Of in een goed afgesloten bak voor maximaal 6 maanden in de vriezer.
  11. Wanneer je ze wil serveren smeer je er wat witte chocoladepasta op en dip je ze in de muisjes.