Geboorte blondies recept

Bereidingstijd 30 minuten | Oventijd 40 minuten | 16 stukjes

Deze geboorteblondies zijn een super lekker alternatief voor beschuit met muisjes! Eens een keer wat anders. En.. hoe handig, je kan ze ruim van te voren maken en invriezen. Ideaal voor de kraamtijd dus!

 Ingrediënten

  • 175 gram roomboter
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1,5 tl vanille extract of aroma
  • Flinke snuf zout
  • 2 eieren
  • 270 gram bloem
  • 1,5 tl kaneel
  • 150 gram noten in stukjes
  • 4 stroopwafels 
  • (totaal +- 350 gram vulling)
  • 50 gram witte chocolade
  • Sprinkles

Bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onderwarmte).
  2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  4. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +/- 3 minuten samen met de suiker, vanille, en het zout.
  5. Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +/- 3 minuten.
  6. Voeg de bloem en kaneel toe en mix kort door totdat het een geheel is.
  7. Voeg dan de noten toe en meng totdat ze mooi verdeeld zijn.
  8. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm en strijk dit glad.
  9. Verdeel de stroopwafels over het beslag, doe hier het overige beslag op en strijk goed uit.
  10. Bak de blondie +- 40 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. De blondie is nog wat zacht als het uit de oven komt maar na het afkoelen wordt het wel wat steviger. Laat volledig afkoelen.
  11. Smelt 2/3e van de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron en roer in dat geval elke 20 seconden door. Voeg daarna de overige chocolade toe en blijf roeren totdat het volledig gesmolten is.
  12. Verdeel dit met een spuitzak of een lepeltje over de blondies en verdeel de sprinkles over de swirl.

Je kan de blondies zeker 6 maanden in de vriezer bewaren in een goed afgesloten bak of zak!