Kijk, een brownie is heel erg lekker. Een blondie is ook heel erg lekker. Maar dit recept is dus gewoon echt ALLES wat lekker is samengevoegd in één recept! Komt ie: browniebodem, marsspread, oreo, blondie, maltesers-chocolade laag, m&m's crispy, maltesers en ferrero rocher. ZO LEKKER! Oh en ook echt niet lastig om te maken trouwens.
Brownie OMG XXL 3.0 OVERTHETOP recept
Bereidingstijd 75 minuten | 20 personen
Ingrediënten
Brownie Laag
- 100 gram roomboter
- 55 gram pure chocolade +/- 70%
- 150 gram kristalsuiker
- snuf zout
- 1/4 tl vanille aroma
- 1 ei
- halve eidooier
- 60 gram bloem
- 15 gram cacao
Tussenlaag 1
- 150 gram mars spread (staat in de supermarkt bij de nutella enz.)
Tussenlaag 2
- 154 gram oreo (1 rol)
Blondie Laag
- 90 gram roomboter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1/2 tl vanille aroma
- snuf zout
- 1 ei
- 135 gram bloem
Malteserslaag
- 200 gram melkchocolade in kleine stukjes
- 100 gram maltesers spread (staat in de supermarkt bij de nutella enz.)
Topping
- 40 gram maltesers
- 60 gram m&m’s crispy
- 10 stuks ferrero rocher
Bereiding
Brownie Laag
- Verwarm de oven voor op 165 C (bij hetelucht) of op 180 C (bij boven & onderwarmte)
- Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
- Smelt de boter in een pan op laag vuur.
- Als de boter is gesmolten roer je de chocolade er doorheen. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
- Mix de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille tot een luchtig geheel (+- 5 tot 10 min).
- Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk.
- Doe de bloem en de cacao in een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mengen.
- Verdeel het beslag en strijk dit glad.
Marsspread
- Verwarm de marsspread kort in de magnetron en spreid dit gelijkmatig uit over de brownie laag.
Oreo’s
- Verdeel de oreo’s over de marsspread en duw een beetje aan.
Blondie Laag
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
- Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +/- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille en zout.
- Voeg een half ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je het overige ei toe. Mix alles nog +/- 5 minuten.
- Voeg de bloem toe en mix kort door totdat het een geheel is.
- Verdeel over de bakvorm en strijk glad.
- Bak dit 35 tot 40 minuten in de oven totdat de blondie een mooie lichtbruine kleur heeft. Het is nog zacht maar dit wordt vanzelf hard als het afkoelt.
- Laat 20 minuten afkoelen en begin dan met de chocoladelaag.
Chocolade laag
- Smelt de chocolade au bain marie (of voorzichtig in de magnetron) en meng hier de maltesersspread doorheen. Verdeel over de blondie laag.
- Laat dit 15 minuten afkoelen in de koelkast en verdeel dan de ferrero rocher, m&m’s en maltesers over het beslag.
- Laat een uur afkoelen in de koelkast.
- Snij in 20 stukjes. Kleiner kan ook, het is heul machtig ;-). Eten is trouwens het lekkerste op kamertemperatuur!
ENJOY!
Zoete blog. Altijd lekker!
Oreo oliebollen receptOudjaarsdag in je oude kloffie oliebollen bakken en uitdelen aan de hele buurt. Dat is toch gewoon een heerlijke traditie?! Dit jaar gaan wij je helpen om echt de allerlekkerste oreo oliebollen te maken!Lees lekker door Brievenbuscadeau kerstWil je jouw klanten verrassen met een kerstgeschenk? Wil je jouw oma een bedankje sturen voor kerst? Wil je jouw medewerkers door heel NL een kerstcadeau sturen? Dan staan wij voor jullie klaar om de lekkerste brownies per post door heel Nederland te verzenden met de brievenbuspost!Lees lekker door Bedankje voor de klant! De klanttevredenheid verhogen, dat wil elk bedrijf toch! Wij kunnen je helpen om op een hele lekkere en leuke manier de klanttevredenheid te verhogen door de klant iets extra's te geven wat ze niet verwachten! Namelijk een heerlijke box met brownies, blondies en boterkoek samen met een persoonlijke boodschap voor de klant in jullie huisstijl!Lees lekker door