Brownie OMG XXL 3.0 OVERTHETOP recept

Bereidingstijd 75 minuten | 20 personen

Kijk, een brownie is heel erg lekker. Een blondie is ook heel erg lekker. Maar dit recept is dus gewoon echt ALLES wat lekker is samengevoegd in één recept! Komt ie: browniebodem, marsspread, oreo, blondie, maltesers-chocolade laag, m&m's crispy, maltesers en ferrero rocher. ZO LEKKER! Oh en ook echt niet lastig om te maken trouwens. 

Ingrediënten

Brownie Laag

  • 100 gram roomboter
  • 55 gram pure chocolade +/- 70%
  • 150 gram kristalsuiker
  • snuf zout
  • 1/4 tl vanille aroma
  • 1 ei
  • halve eidooier
  • 60 gram bloem
  • 15 gram cacao

 

Tussenlaag 1

  • 150 gram mars spread (staat in de supermarkt bij de nutella enz.)

 

Tussenlaag 2

  • 154 gram oreo (1 rol)

 

Blondie Laag

  • 90 gram roomboter
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1/2 tl vanille aroma
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 135 gram bloem

 

Malteserslaag

  • 200 gram melkchocolade in kleine stukjes
  • 100 gram maltesers spread (staat in de supermarkt bij de nutella enz.)

 

Topping 

  • 40 gram maltesers
  • 60 gram m&m’s crispy
  • 10 stuks ferrero rocher 

Bereiding

Brownie Laag

  • Verwarm de oven voor op 165 C (bij hetelucht) of op 180 C (bij boven & onderwarmte)
  • Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
  • Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  • Als de boter is gesmolten roer je de chocolade er doorheen. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
  • Mix de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille tot een luchtig geheel (+- 5 tot 10 min).
  • Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk.
  • Doe de bloem en de cacao in een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mengen.
  • Verdeel het beslag en strijk dit glad. 

 

Marsspread

  • Verwarm de marsspread kort in de magnetron en spreid dit gelijkmatig uit over de brownie laag.

 

Oreo’s

  • Verdeel de oreo’s over de marsspread en duw een beetje aan. 

 

Blondie Laag

  • Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  • Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +/- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille en zout.
  • Voeg een half ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je het overige ei toe. Mix alles nog +/- 5 minuten.
  • Voeg de bloem toe en mix kort door totdat het een geheel is.
  • Verdeel over de bakvorm en strijk glad.
  • Bak dit 35 tot 40 minuten in de oven totdat de blondie een mooie lichtbruine kleur heeft. Het is nog zacht maar dit wordt vanzelf hard als het afkoelt.
  • Laat 20 minuten afkoelen en begin dan met de chocoladelaag. 

 

Chocolade laag

  • Smelt de chocolade au bain marie (of voorzichtig in de magnetron) en meng hier de maltesersspread doorheen. Verdeel over de blondie laag.
  • Laat dit 15 minuten afkoelen in de koelkast en verdeel dan de ferrero rocher, m&m’s en maltesers over het beslag.
  • Laat een uur afkoelen in de koelkast.
  • Snij in 20 stukjes. Kleiner kan ook, het is heul machtig ;-). Eten is trouwens het lekkerste op kamertemperatuur!


ENJOY!