Nutella en M&M's in een brownie?! Dat is toch wat je wil!!
Brownie Nutella & M'M's recept
Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 35/40 minuten | 16 stuks
Ingrediënten
- 200 gram roomboter
- 110 gram pure chocolade +-70%
- 300 gram kristalsuiker
- Een flinke snuf zout
- 1tl vanille aroma/extract
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 115 gram bloem
- 30 gram cacao
- 200 gram nutella
- 200 gram m&m’s
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 165°C (bij hetelucht) of op 180°C (bij boven & onder warmte).
2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
3. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
4. Mix de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille tot een luchtig geheel (+- 5 tot 10 min).
5. Als de boter is gesmolten roer je de chocolade er doorheen. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is.
6. Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk.
7. Doe de bloem en de cacao in een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mixen.
8. Spatel de helft van de m&m’s door het beslag.
9. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm en strijk dit glad.
10. Verwarm de nutella kort in de magnetron om het wat dunner te maken. Verdeel dit over de eerste laag en doe hier het overige beslag op.
11. Verdeel de overige m&m’s over het beslag en duw dit goed aan.
12. Bak de brownies 35 tot 40 minuten in de oven. De brownie is nog heel zacht als het uit de oven komt, na het afkoelen komt dit goed.
Geniet ervan! :-)