Boterkoek stroopwafel salted caramel recept

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 35 minuten | 16 personen

Boterkoek... Ik kende het in eerste instantie vooral van die vette dingen uit de supermarkt. En oke, toegegeven, er zit ook veel boter in. Maar OMG wat is home made boterkoek goddelijk! En al helemaal als je dit combineert met stroopwafel & salted caramel. We hebben onze Zoete Post variant aangepast met ingrediënten die allemaal in de supermarkt te verkrijgen zijn zodat jij ook aan de bak kunt!

Ingrediënten

  • 290 gram bloem
  • 260 gram roomboter
  • 190 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • flinke snuf zout
  • 100 gram bebogeen (karamelpasta, je kan ook dikke karamelsaus gebruiken)
  • 1,5 tl zeezout
  • 4 stroopwafels
  • 1 ei

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met een strook bakpapier.

3. Doe de roomboter, bloem, basterdsuiker, vanille en een snuf zout (niet het zeezout) in de mengkom en meng dit door elkaar tot het een geheel is. 

4. Verspreid de helft van het beslag over de bakvorm en verdeel hier de stroopwafels over. 

5. Verwarm de bebogeen kort in de magnetron en meng hier het zeezout doorheen, verdeel dit over de stroopwafel, doe hier het overige beslag op en smeer het goed uit. 

6. Strijk de boterkoek in met een dun laagje ei. Het ei hoeft niet op!

7. Maak een mooi rasterpatroon met een vork. 

8. Bak op de boterkoek 30/35 minuten in de oven. Als je de boterkoek uit de oven haalt is deze nog behoorlijk wiebelig.

9. Laat zeker 6 uur afkoelen & opstijven voordat je de boterkoek gaat snijden.

 

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door