Boterkoek stroopwafel salted caramel recept

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 35 minuten | 16 personen

Boterkoek... Ik kende het in eerste instantie vooral van die vette dingen uit de supermarkt. En oke, toegegeven, er zit ook veel boter in. Maar OMG wat is home made boterkoek goddelijk! En al helemaal als je dit combineert met stroopwafel & salted caramel. We hebben onze Zoete Post variant aangepast met ingrediënten die allemaal in de supermarkt te verkrijgen zijn zodat jij ook aan de bak kunt!

Ingrediënten

  • 290 gram bloem
  • 260 gram roomboter
  • 190 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • flinke snuf zout
  • 100 gram bebogeen (karamelpasta, je kan ook dikke karamelsaus gebruiken)
  • 1,5 tl zeezout
  • 4 stroopwafels
  • 1 ei

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met een strook bakpapier.

3. Doe de roomboter, bloem, basterdsuiker, vanille en een snuf zout (niet het zeezout) in de mengkom en meng dit door elkaar tot het een geheel is. 

4. Verspreid de helft van het beslag over de bakvorm en verdeel hier de stroopwafels over. 

5. Verwarm de bebogeen kort in de magnetron en meng hier het zeezout doorheen, verdeel dit over de stroopwafel, doe hier het overige beslag op en smeer het goed uit. 

6. Strijk de boterkoek in met een dun laagje ei. Het ei hoeft niet op!

7. Maak een mooi rasterpatroon met een vork. 

8. Bak op de boterkoek 30/35 minuten in de oven. Als je de boterkoek uit de oven haalt is deze nog behoorlijk wiebelig.

9. Laat zeker 6 uur afkoelen & opstijven voordat je de boterkoek gaat snijden.