Boterkoek passievrucht/kokos recept

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 30/35 minuten | 16 stuks

Heerlijk fris, klein zuurtje, romige structuur, een crunch, en een lekkere touch van gekarameliseerde kokos! Ik kan net in een luxe restaurant gaan werken met deze uitleg, vind je niet ;-) ?

Ingrediënten

  • 340 gram bloem
  • 285 gram roomboter
  • 285 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma of extract
  • 125 gram passievrucht (bijv. uit de diepvries bij de AH)
  • Snuf zout
  • 30 gram kokosrasp
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 ei

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met een strook bakpapier.

3. Doe de bloem, roomboter, basterdsuiker, vanille, passievrucht en een snuf zout in de mengkom en meng dit door elkaar. 

4. Meng ondertussen in een bakje de kokosrasp en de kristalsuiker. 

5. Verdeel het beslag over de bakvorm.  

6. Strijk de boterkoek in met een dun laagje ei. 

7. Verdeel het kokosmengsel over de boterkoek en druk dit goed aan. 

8. Bak op de boterkoek 30/35 minuten in de oven. 

9. Laat zeker 6 uur afkoelen & opstijven voordat je de boterkoek gaat snijden. 

 

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door