Borrelbrie! recept

Bereidingstijd 15 minuten | 4 personen

Als klein kind stond ik al vooraan als bij een verjaardag de brie op tafel kwam. Ondertussen is daar weinig aan veranderd...

Daarom deel ik jullie een van mijn lievelingsrecepten. Perfect voor een vrijdagavond met een borrel of tijdens een feestje. Het heeft bij mij zo'n 239 pogingen geduurd voordat het me lukte om een goede karamelsaus te maken. Om jullie dit te besparen staan bij de bereidingswijze een aantal tips. Als je deze volgt gaat het zeker goed! 

Ingrediënten 

  • Brie
  • Twee handjes (gemixte) noten
  • 25 ml water
  • 100 gram suiker
  • 80 ml slagroom 
  • 20 gram boter
  • Snuf zeezout 

Bereiding 

1. Doe het water met de suiker in een steelpannetje. Zorg dat de suiker en het water goed gemengd zijn en dat er geen restjes suiker aan de zijkant van het pannetje zitten. Is dit wel het geval? Maak dan een kwastje nat en veeg de suiker van de zijkanten af.  

2. Laat het water en suiker mengsel koken. Belangrijk is dat je het met rust laat en absoluut niet gaat roeren!  

3. Verwarm ondertussen de slagroom.  

4. Als de karamel bruin is mag je gaan roeren. Let wel goed op, want er is maar een klein verschil tussen heerlijke karamel en verbrande karamel.  

5. Doe de slagroom in delen bij de karamel. Het kan flink gaan borrelen maar als je blijft roeren wordt dit vanzelf minder.  

6. Roer nu de boter door de karamel.  

7. Voeg als laatste een flinke snuf zout toe.  

8. Leg de brie op een ruim bord.  

9. Vijzel de noten licht zodat ze in wat stukjes gebroken zijn.  

10. Leg de noten op de brie, het geeft niet als er wat naast valt.  

11. Laat de karamelsaus iets afkoelen en giet de saus dan over de brie heen. 

 

En dan heb je de meest heerlijke brie voor tijdens je borrel!

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door