Bereiding
1. Doe het water met de suiker in een steelpannetje. Zorg dat de suiker en het water goed gemengd zijn en dat er geen restjes suiker aan de zijkant van het pannetje zitten. Is dit wel het geval? Maak dan een kwastje nat en veeg de suiker van de zijkanten af.
2. Laat het water en suiker mengsel koken. Belangrijk is dat je het met rust laat en absoluut niet gaat roeren!
3. Verwarm ondertussen de slagroom.
4. Als de karamel bruin is mag je gaan roeren. Let wel goed op, want er is maar een klein verschil tussen heerlijke karamel en verbrande karamel.
5. Doe de slagroom in delen bij de karamel. Het kan flink gaan borrelen maar als je blijft roeren wordt dit vanzelf minder.
6. Roer nu de boter door de karamel.
7. Voeg als laatste een flinke snuf zout toe.
8. Leg de brie op een ruim bord.
9. Vijzel de noten licht zodat ze in wat stukjes gebroken zijn.
10. Leg de noten op de brie, het geeft niet als er wat naast valt.
11. Laat de karamelsaus iets afkoelen en giet de saus dan over de brie heen.
En dan heb je de meest heerlijke brie voor tijdens je borrel!