Blondie sinterklaas recept

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 45 minuten | 16 stuks

Oke. ALLES wat ik lekker vind in één blondie! Hopelijk worden jullie hier net zo enthousiast van als ik. 

Het is namelijk een blondie met appel, spijs, pepernoten, kaneel & koek- en speculaaskruiden! NOMNOMNOM

Ingrediënten

  • 2 kleine appeltjes of 1 grote in blokjes van 1x2 cm
  • 100 gram spijs in blokjes van 1x1 cm
  • 50 gram abrikozen of vijgen jam
  • 1/2 tl kaneel
  • 175 gram roomboter + een klontje om in te bakken
  • 300 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • flinke snuf zout
  • 2 eieren
  • 270 gram bloem
  • 150 gram pepernoten 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier. 

 

Appelvulling:

3. Bak de appel +- 5 minuten met een beetje roomboter in een pan. 

4. Voeg de spitsblokjes toe en bak nog ongeveer 5 minuten zodat de spijs kan karameliseren. 

5. Voeg de jam en kaneel toe en meng alles goed door elkaar. 

 

Blondiebeslag:

6. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

7. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille, koek- en speculaaskruiden en het zout. 

8. Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +- 5 minuten. 

9. Voeg de bloem door en mix kort door totdat het een geheel is en spatel 125 gram van de pepernoten door het beslag. 

10. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm en strijk dit glad. 

11. Doe de appelvulling hier op en top af met de rest van het beslag. Strijk dit mooi glad. 

12. Verdeel de overgebleven pepernoten en druk goed aan. 

13. Bak de blondie 45 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. De blondie is nog zacht als het uit de oven komt maar na het afkoelen wordt het wel wat steviger.

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door