Blondie mokka recept

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 40 minuten | 16 stukjes

Koffie, you love it or you hate it. En dat geldt ook wel een beetje koffie mokka & koffie smaak aan koekjes en gebakjes. Vooral wat betreft dat laatste zit ik zeker in team 'love it'. In deze blondie hebben we drie verschillende soorten koffiekoekjes verwerkt. En dat is LEK-KERRR!

 Ingrediënten

  • 160 gram roomboter
  • 275 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • flinke snuf zout
  • 2 kleine eieren
  • 225 gram bloem
  • +- half zakje (1 gram) oploskoffie
  • 75 gram mokkaboontjes
  • 9 stuks koffie wafel koekjes
  • +- 125 gram cafe noir koekjes

Bereiding.

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).
  2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
  4. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille, oploskoffie en zout.
  5. Snij ondertussen de koffie wafel koekjes in stukjes van +- 1 tot 2 cm.
  6. Breek de cafe noir koekjes in grove stukjes van +- 1 tot 2 cm, bewaar apart.
  7. Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +- 3 minuten.
  8. Voeg de bloem toe en mix kort door totdat het een geheel is.
  9. Spatel de mokkaboontjes en wafelkoekjes door de blondie. Bewaar de cafe noir voor de topping.
  10. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk dit glad.
  11. Verdeel de cafe noir koekjes over het beslag en duw goed aan.
  12. Bak de blondie +- 40 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. De blondie is nog zacht als het uit de oven komt maar na het afkoelen wordt het wel wat steviger.