Haal het zonnetje in huis met deze heerlijk frisse blondie. De pistache, merengue & witte chocolade zorgen voor net dat beetje extra! Je kan pistache ook vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten. Maar het lekkerste is toch wel om pistachenoten te gebruiken.
Blondie citroen pistache recept
Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 40 minuten | 16 stuks
Ingrediënten
- 175 gram roomboter
- 300 gram bruine basterdsuiker
- 1 tl vanille
- flinke snuf zout
- 2 eieren
- 270 gram bloem
- 1 citroen
- 100 gram pistachenoten
- 50 gram witte chocolade
- Verkruimelde meringue +- 30 tot 50 gram
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).
2. Bij rauwe pistachenoten: rooster de noten +- 15 minuten in de oven.
3. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
4. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
5. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille en zout.
6. Rasp ondertussen de schil van de citroen (alleen het gele van de schil, niet het witte!) en pers de citroen uit.
7. Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +- 5 minuten.
8. Voeg de bloem door en mix kort door totdat het een geheel is.
9. Spatel de pistache door het beslag.
10. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk dit glad.
11. Bak de blondie 40 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. Laat de blondie afkoelen en snij in 16 stukjes.
12. Smelt 2/3e van de witte chocolade in de magnetron en roer elke 20 seconde door. Voeg daarna de overige chocolade toe.
13. Verdeel dit met een spuitzak of een lepeltje over de blondies en doe overal wat meringue op.
Genieten maar!