Bieramisu recept

Bereidingstijd 30 minuten | 3 tot 4 personen

Het is bijna vaderdag, dus dan duik jij natuurlijk als echte keukenprins(es) de keuken in om iets lekkers voor je vader te maken!

Wij gaan je daar een handje bij helpen met een heerlijk recept voor bieramisu! Oftewel, tiramisu met bier ;-). Om het af te maken doe jer een stukje brownie op. Die kan je natuurlijk zelf maken met een van de recepten van onze blog. Maar je kan ook zoete post kopen. En oke, we zijn de beroerdste niet. Is dit allemaal niet mogelijk, dan mag je voor deze ene keer er gewoon wat meer toblerone op doen!

Ingrediënten

 • 2 eiwitten 
 • 2 eidooiers
 • 70 gram suiker
 • 250 gram mascarpone
 • 200 gram lange vingers of 100 gram lange vingers & 100 gram mokkakoekjes
 • 80 ml gram hertog jan grand prestige
 • 75 ml sterke koude koffie
 • Halve reep toblerone in hele kleine stukjes gesneden
 • Cacaopoeder
 • Zoete Post brownie

Bereiding

 1. Klop de eiwitten met 40 gram suiker tot het goed stevig is zodat je mooie pieken kan maken. 
 2. Klop de eidooiers met de overige suiker schuimig. Dit kan je met de hand doen.
 3. Roer de mascarpone los, zorg dat er geen klontjes meer in zitten en meng de opgeklopte eidooiers erdoor. Spatel hier voorzichtig het opgeklopt eiwit door.
 4. Meng het bier met de koffie.
 5. Doop de lange vingers in dit mengsel totdat ze het vocht goed op hebben genomen. Ze hoeven niet helemaal doordrenkt te zijn, maar moeten wel goed nat zijn.
 6. Pak een mooi glas en leg ze een beetje verkruimeld op de bodem van het glas.
 7. Verdeel hierover de helft van het mascarponemengsel en verdeel de toblerone erover.
 8. Herhaal stap 5 en verdeel ook hier het mascarponemengsel over.
 9. Zet voor minimaal 3 uur in de koelkast.
 10. Zeef voor het serveren wat cacao over de bovenkant en maak af met toblerone en een stukje brownie.


Joee zeker dat jij nu punten scoort bij je vader!

Zoete blog. Altijd lekker!

Het lekkerste brievenbuscadeau om iemand beterschap te wensen!Een bosje bloemen sturen om iemand beterschap of sterkte te wensen. Het is in Nederland bijna een traditie geworden. En ik geef toe, bloemen zijn ook mooi en leuk om te krijgen. Maar, als je huis vol staat met 10 (of soms nog wel meer) bossen bloemen. Dan word je ook niet per se heel blij meer van nummer bosje nummer 11. Onze brievenbusbrownies zijn daarentegen het ideale geschenk om iemand beterschap of sterkte te wensen! Waarom? Hieronder geven we je zes redenen waarom dit cadeau zo leuk en handig is!Lees lekker door Het lekkerste brievenbuscadeau voor de Dag van de Leerkracht!Op 5 oktober is het weer de dag van de leerkracht. Een mooi moment om alle leraren eens in het zonnetje te zetten! En, hoe kan dat nou beter dan met een uniek, lekker en hip brievenbusgeschenk! Want ja, dit heerlijke cadeau past gewoon door elke brievenbus, samen met een persoonlijke boodschap!Lees lekker door Brievenbusgeschenk als bedankje na vakantiedrukteDe zomervakantie.. voor veel mensen een heerlijke tijd om lekker te genieten van vakantie en je gezin. Maar, voor bedrijven vaak ook hectische periode vol uitdagingen. Het is vaak toch lastig om de planning rond te krijgen en van de collega’s wordt er veel verlangd om alles toch draaiende te houden. Zoete post is de perfecte keuze om je medewerkers te verwennen na een drukke vakantieperiode. In onderstaande blog zullen we ontdekken waarom brievenbus brownies het ideale geschenk zijn en hoe ze een glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke medewerker. Een echt uniek, hip en lekker relatiegeschenk dus!Lees lekker door