Blondie citroen pistache

Haal het zonnetje in huis met deze heerlijk frisse blondie. De pistache, merengue & witte chocolade zorgen voor net dat beetje extra! Je kan pistache ook vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten. Maar het lekkerste is toch wel om pistachenoten te gebruiken.


Bereidingstijd 30 minuten

Baktijd 40 minuten

16 stuks


Ingrediënten

  • 175 gram roomboter

  • 300 gram bruine basterdsuiker

  • 1 tl vanille

  • flinke snuf zout

  • 2 eieren

  • 270 gram bloem

  • 1 citroen

  • 100 gram pistachenoten

  • 50 gram witte chocolade

  • Verkruimelde meringue +- 30 tot 50 gram

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

  2. Bij rauwe pistachenoten: rooster de noten +- 15 minuten in de oven.

  3. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.

  4. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

  5. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille en zout.

  6. Rasp ondertussen de schil van de citroen (alleen het gele van de schil, niet het witte!) en pers de citroen uit.