OMG cheesecake 2.0

Ohhh yes! Dit stond al zooo lang op mijn planning. Een ultieme extreme taart maken met gewoon alles wat lekker is! En hier is ie dan, de OMG cheesecake 2.0! Als je 'm gaat maken neem er dan wel even de tijd voor. Het beste kan je de eerste dag de cheesecake bakken en een dag later de karamel & chocolade er op doen.

Ingrediënten

Brownie bodem

- 100 gram roomboter

- 50 gram pure chocolade (het liefste met 70 tot 80 % cacao)

- 1 ei

- halve eidooier

- 150 gram suiker

- snuf zout

- 1/2 tl vanille extract

- 55 gram bloem

-12 gram cacao

Cheesecake

- 2 pakken oreo (+- 300gr)

- 600 gr roomkaas

- 185 gram witte basterdsuiker

- 3 grote eieren

- 1 tl vanille extract

- 100 gram mascarpone

- 160 gram slagroom

Karameldrip

- 200 gram suiker

- 50 gram water

- 150 gram slagroom

- 30 gram roomboter

- snuf zout

Toppings

- Alles wat jij lekker vindt! Chocolade, koekjes, fudge, etc :)

Bereidingswijze

Browniebodem

1. Verwarm de oven op 175 graden.

2.Vet een ronde bakvorm (+- 20cm) in en bekleed de onderkant en zijkanten met bakpapier. Je kan een springvorm of een dichte vorm gebruiken.

3. Smelt de boter in een pannetje. Zet het vuur uit en doe de chocolade bij de boter zodat dit ook smelt.

4. Ei, eidooier, suiker, zout, vanille extract luchtig kloppen totdat het heel licht van kleur is en het als een lint van de garde af loopt (5 tot 10 min met mixer).

5. Mix (of spatel) het chocolademengsel door het ei-mengsel. Als je het mixt doe dit dan heel kort want je wil niet alle lucht er weer uit slaan.

6. Doe hetzelfde met de bloem en cacao.

7. Bak de browniebodem ongeveer 10 minuten in de oven.

Cheesecake.

8. Klop de mascarpone goed door en meng dit dan met de slagroom. Klop dit tot een stevige yoghurtdikte.

9. Klop in een andere kom de roomkaas en witte basterdsuiker tot een romig geheel, belangrijk is dat de suiker volledig is gesmolten. Voeg hierbij een voor een de eieren toe tot alles goed is opgenomen.

10. Doe het vanille extract, slagroom mengsel en een snuf zout bij het roomkaas mengsel en spatel dit door elkaar.

11. Beleg de browniebodem met een laag oreo koekjes en doe hier bovenop het cheesecake mengsel.

12. Indien je een springvorm gebruikt, verpak dan de onderkant en zijkant met aluminiumfolie. Dit doe je omdat de cheesecake au bain marie gebakken gaat worden en er geen water in de springvorm mag lopen. Weet je niet goed hoe, zoek bij bij google afbeeldingen met deze zoekterm: 'aluminium foil cheesecake'.

13. Kook ongeveer een halve tot een liter water in een waterkoker of pannetje, dan heb je zeker genoeg. Zet ondertussen de (spring)vorm in een grote bak of schaal en giet het kokende water hier in. Er moet ongeveer een laag van 2 tot 3 cm water in staan. Als je een springvorm gebruikt zorg dan dat er geen water tussen de folie en de springvorm komt. En er moet natuurlijk geen water op de cheesecake komen.

14. Zet de oven op 160 graden en bak de cheesecake in ongeveer 75 minuten gaar. Zet de oven uit en laat de cheesecake in een gesloten oven 60 minuten rusten.

15. Laat de cheesecake volledig afkoelen, het beste kan je de cheesecake ongeveer een nacht laten opstijven in de koelkast voordat je het uit de vorm haalt.

Karamelsaus

Dit is heel simpel, je moet alleen niet ongeduldig gaan roeren.

16. Doe de suiker en het water in een pannetje en zet dit op het vuur. BLIJF ER NU VANAF maar hou het wel in de gaten!

17. Zet ondertussen een pannetje met de slagroom op laag vuur.

18. Als alle karamel bruin is mag je gaan roeren. Doe je dit eerder dan gaat de suiker grijnen (kristalliseren) Het lekkerste is als de karamel een beetje donkerbruin wordt, maar let op want als het te ver is wordt het heel bitter.

19. Ziet de karamel er goed uit? Doe dan de slagroom er in delen bij en blijf roeren. Dit is heel erg heet en gaat bubbelen! Als alle slagroom is toegevoegd mag de boter erbij en als laatste een flinke snuf zout. Laat het nu afkoelen zodat het wat dikker wordt.

Topping

20. Doe de karamel in een spuitzak en spuit eerst de buitenste randen van de bovenkant van de taart zodat er een mooie drip komt, en daarna de rest van de bovenkant. Is je karamel te dik? Verwarm het dan een klein beetje maar niet te veel want dan wordt het weer te dun.

21. Beleg dan de taart met alles wat je lekker vindt!

Klaaaar

Het was even wat werk, maar ohh je hebt nu wel de echte OMG cheesecake 2.0 gemaakt waardoor iedereen nu vrienden met je wil worden!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

 Teuntje Smits | meel@zoete-post.nl

© 2020 by  Quiche of Cake