Witte chocolade/aardbeien mousse

Ik hou van mousse, en dan vooral van chocolademousse, mjammm. Maar vind fruittoetjes toch ook wel heerlijk. Dit vind ik daarom ook een hemelse combi! Zorg dat je van te voren de glaasjes klaar hebt staan want door de gelatine wordt het snel stijf.

4-6 glaasjes

Ingrediënten

100 ml slagroom

1 ei

18 gram suiker

¾ blaadje gelatine

90 gr witte chocolade

+- 100 ml aardbeiensap (kan evt ook door jam vervangen worden)

Bereidingswijze

1. Week de gelatineblaadjes minimaal 10 minuten in koud water.

2. Klop de slagroom tot yoghurtdikte. Klopt de slagroom vooral niet te dik want dan moet je straks veel spatelen om het door de mousse te krijgen en dan gaat er veel lucht verloren.

3. Smelt de chocolade au bain marie en zet opzij.

4. Doe het ei en de suiker in een hittebestendige kom en plaats deze op een pan met zacht kokend water. Klop met een mixer tot het eimengsel dik en romig is en begint te dampen, het zal dan ongeveer 70 graden zijn.

5. Haal de kom van het kokende water, knijp de gelatine uit en voeg dit toe.

6. Blijf het ei mixen tot het mengsel ongeveer op lichaamstemperatuur is.

7. Spatel de gesmolten chocolade door het eimengsel en zorg dat dit goed gemengd is.

8. Voeg de geklopte slagroom toe en spatel alles luchtig door elkaar.

9. Verdeel het aardbeiensap over de mousse en spatel nog een keer door zodat de mousse een soort marmereffect krijgt. De 100ml is een richtlijn, proef vooral of het voor jou genoeg smaak heeft.

10. Doe de mousse in glaasjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

** Het basisrecept komt uit de bakbijbel van Rutger van den Broek.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
STAY UP TO DATE
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

 Teuntje Smits | meel@zoete-post.nl

© 2020 by  Quiche of Cake