Beren op de weg!


Zo impulsief als ik ben heb in ongeveer een week tijd besloten om te stoppen bij mijn baan en als zelfstandige aan de slag te gaan. Die impulsiviteit is af en toe heel erg handig. Als ik er langer over na had gedacht waren al die beren vast al eerder gekomen en had ik de beslissing misschien niet durven maken. Als ik zo enthousiast en impulsief ben is alles rozengeur en maneschijn en denk ik vooral dat alles vast wel goed komt! Maar, na een paar weken begonnen langzaam wat beren op de weg te komen. Soms verdwenen ze ook weer heel snel maar soms moest ik ze met man en macht proberen weg te jagen. Want wat is het gaaf om voor je zelf te werken maar wat is het af en toe ook super lastig. Ik merk bijvoorbeeld dat ik het super fijn vind om met mensen te sparren. ’s Avonds tijdens het eten doe ik dat dan ook regelmatig met mijn vriend. Of ik stuur mijn zus een berichtje die ook ondernemer is. Maar toch.. soms mis ik wel iemand waar ik direct onbenullige dingen aan kan vragen gewoon omdat ik even bevestiging nodig heb. En af en toe denk ik dan ook waar ben ik in godsnaam aan begonnen. Maar dan sta ik in de keuken of praat ik met mensen over Quiche of Cake en dan sprinten alle beren meteen weg en voel ik de lichtjes in mijn ogen weer verschijnen. Ja, ik ben echt super blij met deze keuze. Maar aan de andere kant, ik blijf ook een vrouw waarbij af en toe de hormonen alle kanten op vliegen en die denkt dat ze het allemaal niet kan. Het leven van een ondernemer, onzeker en lastig maar toch vooral ook wel super tof!

Ik ben op zoek naar een groepje mensen die zich hier wel in herkennen. Leeftijd en branche maakt allemaal niet uit. Zo lang we af en toe maar samen kunnen sparren en die beren zo snel mogelijk van de weg kunnen jagen!

Recente berichten