Wentelteefjes op een stokje

In Engeland noemen ze het french toast, in Duitsland französisch toast, in het Deens fransk toast, in het Frans pain grillé français, in het Italiaans toast alla francese. En zo kan ik volgens mij nog wel even door gaan met zoeken in google translate (helaas, was leuk geweest als ik een talenknobbel had en ik dit uit mijn hoofd had geweten).

Maar.. de moraal van het verhaal. Overal wordt het Frans geroosterd brood genoemd. Behalve hier in Nederland, want volgens mij zijn we er toch echt wel van overtuigd dat een wentelteefje echt oer-Hollands is. En daarnaast, mag het? Een beetje trots op onze keukenhistorie. Want ja.. de Nederlandse keuken is nou niet bepaald de meest geliefde. Ik heb in Frankrijk nog nooit hutspot op de kaart zien staan namelijk. Oh.. en in Nederland eigenlijk ook niet...

Maar.. ik dwaal af!

Wentelteefjes, daar ging het dus over. Ik had nog een stuk brood liggen wat al wat droger was en wat aardbeien en bananen. Zonde om weg te gooien en ideaal voor wentelteefjes! Je kan ze op de traditionele manier maken, maar ik heb geprobeerd om ze een klein speciaal tintje te geven. Wil je dit tintje nog iets specialer maken? Serveer er dan een handje noten bij!

Ingrediënten

2 eieren

200 ml melk

200 gram brood

Een eetlepel kaneel

Een eetlepel koek- en speculaaskruiden

2 eetlepels vanillesuiker

honing

Saté prikkers

eventueel een handje noten

Bereidingswijze

  1. Snij het brood in vierkante blokjes

  2. Doe de eieren in een grote kom en klopt dit goed door. Doe daarna de melk, suiker, kaneel en koek- en speculaaskruiden erbij. Klop ook dit weer goed door.

  3. Het brood mag nu in de kom erbij en laat het ei-mengsel zeker vijf minuten intrekken.

  4. Snij ondertussen het fruit in stukjes.

  5. Doe flink wat boter in een pan en laat dit redelijk heet worden.

  6. Het brood mag nu in de pan, nadat alle kanten goed zijn gebakken mag het vuur iets zachter. Laat het nog even bakken totdat ook de binnenkant ook gaar is. Dit duurt een paar minuten.

  7. Spies het brood en het fruit aan de spiesjes.

  8. Om het af te maken nog een beetje honing en mogelijk wat noten er overheen en… genieten maar!!

Recente berichten