Thee blondie

Bereidingstijd 20 minuten | 16 stukken | wachttijd: 1 nacht

We wilden een moederdag recept ontwikkelen. En wat past er nu beter bij moeders dan een kopje thee?! We deden er per ongeluk in plaats van bruine basterdsuiker witte basterdsuiker in. Maar eigenlijk is dit een hele goede zet geweest. Hierdoor komen de theerozijnen nog beter tot hun recht! De crumbs bovenop geven het nog een lekkere bite. Het is een heel gemakkelijk recept, maar de rozijnen moeten wel een nacht weken, begin daarom op tijd!

Ingrediënten:

  • 175 gram roomboter
  • 300 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • Flinke snuf zout
  • 2 eieren
  • 270 gram bloem
  • 200 gram rozijnen of gedroogde cranberries 
  • 400 gram sterke thee

    Crumble
  • 100 gram bloem
  • 50 gram boter op kamertemperatuur
  • 50 gram suiker
  • 1tl vanille aroma
  • Snufje zout 
  • 1/2 eetlepel thee

 

Bereiding:

1.Zet een sterke thee van 400 ml met 3 theezakjes. 
2.Laat de rozijnen (of cranberries) minimaal 12 uur weken in de thee. 
3.Laat daarna de rozijnen (of cranberries) zo goed mogelijk uitlekken en vang een beetje van de thee op. 
4.Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onderwarmte).
5.Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
6.Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.
7.Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +/- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille en zout.
8.Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +/- 5 minuten.
9.Voeg de bloem toe en meng zo kort mogelijk door totdat het een geheel is.
10.Spatel de rozijnen (of cranberries) door het beslag, verdeel dit over de vorm en strijk glad. 
11.Meng de ingrediënten voor de crumble met een vork of je handen door elkaar totdat je een mooie crumble hebt. 
12.Verdeel de crumble over het beslag en duw goed aan. 
13.Bak de blondie 35 tot 40 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft.