Sinterklaas rocky road rotsjes 

Bereidingstijd 20 minuten | 2 uur in de koelkast | 16 stuks

Een van mijn signature dishes vroeger waren pindarotsjes! Maaaar, wil je dat goed doen dan moet je de chocolade tempereren. Anders wordt de chocolade niet goed knapperig maar nog erger, dan krijg je uiteindelijk zo'n lelijke witte waas over je chocolade. Endawiljenie. En chocolade tempereren is beste een lastig werkje. En als je bent zoals ik dan zit ook je hele keuken onder de chocolade ;-). 

MAAR. Wij hebben de oplossing! Sowieso zijn we compleet fan van rocky road. En nu dus ook nog eens gecombineerd met roosjes & Sinterklaas maakt dit echt een goddelijk en super easy recept!

Ingrediënten: 

  • 125 gram melkchocolade in stukjes
  • 50 gram pure chocolade in stukjes
  • 35 gram ongezouten roomboter
  • 25 gram schenkstroop
  • 40 gram pepernoten (officieel kruidnoten dus ;-) )
  • 50 gram speculaas in stukjes
  • 75 gram ongezouten pinda’s

Optioneel: sprinkles en schuddebuikjes 

Bereidingswijze

1. Zet een groot bord klaar en bekleed deze met vershoudfolie. 

2. Smelt de roomboter in een pannetje.

3. Voeg de schenkstroop toe en verwarm dit kort terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen.  

4. Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade & de melk chocolade toe. Roer totdat alles gesmolten is.

5. Voeg de pepernoten, speculaas en pinda’s toe en meng dit goed door elkaar.

6. Maak ‘hoopjes’ van het mengsel op het bord en besprenkel eventueel met wat leuke sprinkles of schuddebuikjes. Je kan voor de afwisseling wat kleinere en grotere rotsjes maken. 

7. Zet in de koelkast en laat minimaal 2 uur afkoelen. 

 

Bewaar in de koelkast (hahaha niet nodig, ze gaan gewoon meteen op ;-).