Sinterklaas arretjescake 

Bereidingstijd 20 minuten | Baktijd 2 uur | 16 stuks

Het leuke aan deze blog vind ik het combineren van de allerlekkerste smaken & ingrediënten! Combinaties die we niet altijd voor onze zoete post kunnen gebruiken omdat dit bijvoorbeeld niet handig werkt in grote hoeveelheden of het niet goed blijft. Arretjescake moet namelijk echt in de koelkast bewaard worden. En de schuimpjes passen niet in de doosjes, ook niet handig. Maaaar dit recept is dus wel perfect voor de blog! 

Ingrediënten

Arretjescake beslag:

  • 200 gram roomboter
  • 200 lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • klein snufje zout
  • 1 klein ei
  • 50 gram cacao

 

Vulling

  • 100 gram speculaas in kleine stukjes
  • 100 gram pepernoten 

 

Topping:

  • 20 gram ongezouten roomboter
  • 135 witte chocolade
  • 1tl koek en speculaas kruiden
  • Schuimpjes om te versieren

Bereiding

1. Bekleed de binnenkant van een cakeblik met plastic. 

2. Smelt de boter in een pannetje.

3. Mix de suiker, vanille, snufje zout en het ei tot het lichter en luchtig is.

4. Voeg de boter toe en mix dit zo kort mogelijk door. 

5. Spatel de cacao door het beslag. 

6. Meng de speculaas en pepernoten door het beslag. 

7. Doe het beslag in de cakevorm en strijk het glad.

8. Smelt de boter in een schoon pannetje en klop even goed met een garde. Voeg dan de chocolade toe en laat dit smelten. 

9. Voeg de koek & speculaaskruiden toe en meng goed door elkaar. 

10. Verdeel het chocolademengsel over de arretjescake. 

11. Versier met de schuimpjes. 

12. Dek de cake af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 

13. Bewaar de arretjescake afgedekt in de koelkast.