Rocky road - puffed rice

Bereidingstijd 30 minuten | Afkoeltijd

Oeeh ken je die chocolade koekjes nog met gepofte rijst? Ik vond die vroeger altijd heerlijk! Dit recept is een 3.0 versie daarvan ;-). Twee soorten chocolade, noten, gepofte rijst, chocopops & lion. Nomnomnommm!

Bijzondere benodigdheden:

  • Vorm van +- 20x20cm. Het gemakkelijkste is een plastic bak of anders een siliconen vorm


Onderste laag

  • 200 gram pure chocolade
  • 40 gram roomboter
  • 25 gram schenkstroop
  • 260 gram gemengde noten 
  • 20 gram gepofte rijst

Bovenste laag

  • 225 gram witte chocolade
  • 40 gram roomboter
  • 30 gram chocopops chocos


Topping

  • 10 gram gepofte rijst
  • 2 lion repen in plakjes gesneden

 

Bereiding

  1. Smelt de roomboter in een pannetje.
  2. Voeg de schenkstroop toe en verwarm dit kort terwijl je goed roert/klopt met een garde, het mengsel moet bruisen.  
  3. Zet het vuur uit en voeg de pure chocolade toe. Roer totdat alles gesmolten is.
  4. Voeg de gepofte rijst en noten toe. 
  5. Doe het mengsel in de vorm, spreid goed uit en sla een paar keer met de bak hard op tafel zodat alles zich goed verspreidt.

Bovenste laag

  1. Smelt de roomboter in een pannetje.
  2. Klop goed door, zet het vuur uit en roer de witte chocolade er doorheen totdat alles gesmolten is.
  3. Voeg de chocopops chocos toe.
  4. Spreid uit over de onderste laag en klop nog een paar keer op tafel zodat het zich weer goed verspreidt. 

 

Topping

  1. Verdeel de gepofte rijst en lion over de rocky road.
  2. Laat minimaal 4 uur in de koelkast hard worden.
  3. Om het gemakkelijk te snijden kan je de rocky het beste weer even op kamertemperatuur laten komen.