Halloween brownie 

Bereidingstijd 45 minuten | Baktijd 1,5 uur | 16 stuks

Het is bijna Halloween! En hoewel ik er echt een gruwelijke hekel aan heb als ik met mijn gezicht in een spinnenweb loop word ik toch wel heeel blij van het spinnenweb op deze te lekkere pompoen cheesecake brownie! 

Ingrediënten

Cheesecake laag

  • 200 gram roomkaas
  • ½ tl vanille aroma
  • 1 ei
  • 60 gram suiker
  • 1tl Pumpkin spice
  • 450 gram pompoen (ik gebruikte pompoen uit de vriezer van de AH)

 

Browniebeslag

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 110 gram pure chocolade +-70%
  • 300 gram kristalsuiker
  • Een flinke snuf zout
  • 1tl vanille aroma/extract
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 115 gram bloem
  • 30 gram cacao

 

Topping

  • 6 grote  marshmallows

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 170 C (bij hetelucht) of op 180 C (bij boven & onder warmte).

Cheesecake laag

2. Leg de pompoenblokjes op een bakvorm en bak ongeveer 40 minuten totdat ze zacht zijn maar nog niet krokant. Laat ze afkoelen. 

3. Vet ondertussen een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier 

4. Doe de roomkaas in een kom en klop dit met een garde goed door. Doe het dan samen met de vanille, het ei, de suiker, de pumpkinspice & pompoen in een blender en mix alles goed door elkaar. Zet dit opzij en maak nu het brownie beslag.

Browniebeslag

5. Smelt de boter in een pan op laag vuur. 

6. Mix de eieren, eidooier, suiker, zout, en vanille tot een luchtig geheel (+- 5 tot 10 min). 

7. Als de boter is gesmolten roer je de chocolade er door heen en verwarm je dit nog even zodat het mengsel goed warm is. Blijf wel goed roeren want het brandt heel snel aan!

8. Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk. 

9. Doe de bloem en de cacao door een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mixen. 

10. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm en strijk dit glad. 

11. Verdeel de cheesecake over de brownie en dek af met het overige brownie beslag. Maak er met een vorm een mooi marmer patroon in. Het is dus niet erg als de brownie niet alle cheesecake bedekt. 

12. Bak de brownies 35 tot 40 minuten in de oven. De brownie is nog zacht als het uit de oven komt. Laat de brownie afkoelen en haal uit de vorm. 

13. Verwarm de marshmallows in de magnetron en trek dit uit over de brownie. Wij gebruikten handschoenen maar je kan het beter met blote handen doen want het plakt heeel erg ;-).