Frambozen blondies 

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 40/45 minuten | 16 stuks

De frisse smaak van frambozen, zoete touch van witte chocolade & de crunch van de pecannoten maakt dit echt een te lekkere sticky blondie!

Ingrediënten

  • 160 gram roomboter
  • 275 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • flinke snuf zout
  • 2 kleine eieren
  • 225 gram bloem
  • 120 gram frambozen
  • 100 gram witte chocolade
  • 100 gram pecannoten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier. 

3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

4. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille en zout. 

5. Snij ondertussen de witte chocolade en de helft van de pecannoten in kleine stukjes. 

6. Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +- 5 minuten. 

7. Voeg de bloem door en mix kort door totdat het een geheel is. 

8. Spatel de chocolade, gesneden pecannoten en frambozen door het beslag. Bewaar de hele pecannoten voor de topping. 

9. Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk dit glad. 

10. Verdeel de hele pecannoten over het beslag en duw goed aan.

11. Bak de blondie 40 tot 45 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. De blondie is nog zacht als het uit de oven komt maar na het afkoelen wordt het wel wat steviger.

Enjoy!