Brownie Oreo & Monchou

Bereidingstijd 75 minuten | oventijd 20 minuten | afkoeltijd 3 uur | 12-16 punten

Op bijna elke verjaardag vind je wel een monchou taart. En het is ook echt een van mijn lievelingstaarten. Ik ga dan altijd voor een half stuk appeltaart en half monchou want ik kan nooit kiezen ;-). Maaar, deze monchou taart is dus echt een 2.0 of 3.0 of 10.0 versie van de taart die je kent! Echt zo mega lekker. Een brownie bodem met oreo, monchou laag met kersen en als kers, of oreo, op de taart nog meer oreo! 

Brownie 

  • 100 gram roomboter 
  • 55 gram pure chocolade +/- 70%
  • 2 grote eieren of 3 kleine eieren
  • ½ eidooier 
  • 150 gram suiker
  • snufje zout
  • ½ theelepel vanille extract of aroma
  • 60 gram bloem
  • 15 gram cacao 
  • +/- 1 rol oreo

 

Topping 

  • 2 gelatineblaadjes
  • 200 gram monchou original op kamertemperatuur
  • 250 ml slagroom 
  • 150 gram witte basterdsuiker 
  • 425 gram HAK taart en vlaaifruit kersen 
  • +/- 10 oreo’s
  • +/- 8 oreo white choc

 

Bijzondere bijnodigdheden

  • Springvorm +/- 24cm

 

Topping

  1. Doe de gelatineblaadjes voor de topping in koud water en zet opzij

 

Brownielaag

  1. Verwarm de oven voor op 165°C (bij hetelucht) of op 180°C (bij boven & onder warmte).
  2. Vet een springvorm in en bekleed met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  4. Mix de eieren, eidooier, suiker, zout en vanille tot een luchtig geheel (+- 5 tot 10 min). 
  5. Als de boter is gesmolten roer je de chocolade er doorheen. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is. 
  6. Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk. 
  7. Doe de bloem en de cacao in een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mixen. 
  8. Verdeel het browniebeslag over de springvorm en strijk glad.
  9. Verdeel de oreo's over het browniebeslag en duw ze een beetje aan.
  10. Bak de brownie 20/25 minuten. De brownie is nog zacht als het uit de oven komt maar wordt vanzelf harder tijdens het afkoelen.
  11. Laat daarna volledig afkoelen. 

 

Topping

  1. Klop met een garde kort de monchou met de helft van de suiker tot het een geheel is. 
  2. Klop ondertussen in een mixer de slagroom met de andere helft van de suiker tot yoghurtdikte
  3. Pak de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze niet uit maar zorg dat er nog water aan zit. Verwarm dit in een bakje in de magnetron of in een pannetje tot het gesmolten is. Doe dit zo kort mogelijk want als de gelatine te heet wordt verliest het zijn werking. Een paar seconde is vaak al genoeg.
  4. Klop de gelatine zo snel mogelijk door het monchou mengsel met een garde.
  5. Spatel of klop dan de slagroom er doorheen en verdeel over de brownie. Hou de randen vrij.
  6. Verdeel vervolgens het vlaaifruit over de monchou. 
  7. Zet de brownie minimaal 3 uur in de koelkast en laat opstijven.
  8. Versier met de oreo’s. Wij hebben 2 oreo’s gebruikt voor de kruimels. 

 

Genieten maar!