Brownie mini stars

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd |16 stukjes personen

Simpel, maar oh zo lekker! De witte chocolade blauwe bessen zorgt dat deze blondies heel fruitig smaken. Heb je daar geen zin in? Kies dan een andere soort witte chocolade!

 

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 110 gram pure chocolade +-70%
  • 300 gram kristalsuiker
  • Een flinke snuf zout
  • 1tl vanille aroma/extract
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 115 gram bloem
  • 30 gram cacao
  • Topping
  • 1 verpakking prince mini stars

 

Topping:

  • 180 gram tony’s chocolonely wit blauwe bessen wafel (of een andere lekkere smaak) in stukjes van +- 1 tot 2 cm gebroken/gesneden

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 C (bij hetelucht) of op 180 C (bij boven & onder warmte).
  2. Vet ondertussen een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier.
  3. Smelt de boter in een pan op laag vuur.
  4. Mix de eieren, eidooier, suiker, zout, en vanille tot een luchtig geheel (+/- 5 tot 10 min).
  5. Als de boter is gesmolten roer je de pure chocolade er doorheen en verwarm je dit nog even zodat het mengsel goed warm is. Blijf wel goed roeren want het brandt heel snel aan!
  6. Mix het chocolademengsel door het eimengsel. Doe dit zo kort mogelijk.
  7. Doe de bloem en de cacao door een zeef en voeg dit toe aan het beslag. Ook nu zo kort mogelijk mixen.
  8. Spatel de witte chocolade stukken door het beslag.
  9. Verdeel het beslag over de bak en spreid goed uit.
  10. Verdeel de prince mini stars over de brownie. Als het vol is mag je de rest lekker zo op eten ;-).
  11. Bak de brownie 35 tot 40 minuten in de oven. De brownie is nog zacht als het uit de oven komt. Laat de brownie afkoelen en haal uit de vorm.