Boterkoek passievrucht/kokos 

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 30/35 minuten | 16 stuks

Heerlijk fris, klein zuurtje, romige structuur, een crunch, en een lekkere touch van gekarameliseerde kokos! Ik kan net in een luxe restaurant gaan werken met deze uitleg, vind je niet ;-) ?

Ingrediënten

  • 340 gram bloem
  • 285 gram roomboter
  • 285 gram witte basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma of extract
  • 125 gram passievrucht (bijv. uit de diepvries bij de AH)
  • Snuf zout
  • 30 gram kokosrasp
  • 30 gram kristalsuiker
  • 1 ei

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met een strook bakpapier.

3. Doe de bloem, roomboter, basterdsuiker, vanille, passievrucht en een snuf zout in de mengkom en meng dit door elkaar. 

4. Meng ondertussen in een bakje de kokosrasp en de kristalsuiker. 

5. Verdeel het beslag over de bakvorm.  

6. Strijk de boterkoek in met een dun laagje ei. 

7. Verdeel het kokosmengsel over de boterkoek en druk dit goed aan. 

8. Bak op de boterkoek 30/35 minuten in de oven. 

9. Laat zeker 6 uur afkoelen & opstijven voordat je de boterkoek gaat snijden.