Blondie banoffee 

Bereidingstijd 30 minuten | Baktijd 45 minuten | 16 stuks

DIT . IS . HEAVEN

Als je van banaan en dulce de leche houdt ten minste, haha. 

Een heerlijk smeuïg gebakje met een crunch van bastognekoeken. 

Ingrediënten

  • 175 gram roomboter
  • 300 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille
  • flinke snuf zout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 260 gram bloem
  • half blikje dulce de leche klik hier voor het recept, als je hier geen tijd voor hebt kan je ook 'bebogeen' kopen in de supermarkt
  • 3 bastognekoekjes

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 165 °C (bij hetelucht) of op 180 °C (bij boven & onder warmte).

2. Vet een bakvorm van 20x20cm in en bekleed met bakpapier. 

3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur.

4. Wanneer de boter gesmolten is mix je dit +- 3 tot 5 minuten samen met de suiker, vanille, zout en een halve geprakte banaan. 

5. Snij ondertussen de overige 1,5e banaan in plakjes en verkruimel de Bastognekoeken. 

6. Voeg één ei toe aan het beslag en mix dit goed door. Wanneer het ei is opgenomen voeg je ook het andere ei toe. Mix alles nog +- 5 minuten. 

7. Voeg de bloem door en mix kort door totdat het een geheel is. 

8. Verdeel de helft van het beslag over de bakvorm, verdeel de dulce de leche hierover en bedek met het overige beslag. 

9. Verdeel de overige banaan en bastognekruimels over het beslag en duw goed aan. 

10. Bak de blondie 45 minuten in de oven tot het een mooie lichtbruine kleur heeft. De blondie is nog zacht als het uit de oven komt maar na het afkoelen wordt het wel wat steviger.

Enjoy!