Arretjescake Pasen

Bereidingstijd 20 minuten | 16 plakken

Arretjescake. ZO LEKKER! Echt zo'n typisch gebak waarvan de recepten over gaan van generatie op generatie. Wij hebben al deze recepten verzameld en er onze eigen twist aan gegeven. En deze keer ook nog een heerlijke paastwist!

Ingrediënten

Arretjescake

  • 200 gram boter
  • 50 gram cacao
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • klein snufje zout
  • 1 klein ei
  • 100 gram Paaskoekjes crème melange 
  • 100 gram Paas bokkenpootjes
  • 100 gram biscuitjes

 

Topping

  • 40 gram roomboter
  • 150 witte chocolade
  • Zakje salted caramel pretzel (Flipz)
  • Zakje paas M&M's

Bereidingswijze

  • Bekleed de binnenkant van een cakeblik met plastic folie
  • Snij de koekjes in kleine stukjes
  • Smelt de boter in een pannetje.
  • Mix de suiker, vanille, snufje zout en het ei tot het lichter van kleur en luchtig is. 
  • Voeg de boter toe en mix dit zo kort mogelijk door.
  • Spatel de cacao met de koekjes door het beslag, stort in het cakeblik en strijk glad

    Topping
  • Smelt de roomboter in een pannetje.
  • Breng aan de kook en laat dit ongeveer een minuutje borrelen terwijl je blijft roeren zodat er vocht verdampt. Maar let op dat de boter niet verbrandt. Zet het vuur uit. 
  • Voeg de witte chocolade toe en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de chocolade over de arretjescake.
  • Laat het even afkoelen (+- 15 minuten in de koelkast) en versier met de pretzels paaseitjes.
  • Dek af moet plastic folie en zet voor minimaal 8 uur in de koelkast.
  • Bewaar de arretjescake in de koelkast!