Arretjescake 

Bereidingstijd 40 minuten | Koelkast 4 uur |10 dikke plakken

Ik hooouuu van arretjescake. Romig, smeuïg, chocolade smaak en een lekkere crunch!


Toen ik een jaar of 15 was ging ik wekelijks fitnessen met een vriendin. We eindigden steeds vaker in de kroeg met een ice tea en arretjescake. Toen we uiteindelijk direct naar de kroeg gingen in plaats van naar de sportschool hebben we ons abonnement maar opgezegd ;-). Moraal van het verhaal, arretjescake is zooo lekker & verslavend. 


Wij hebben een variant gemaakt met verschillende koekjes & een zachte melkchocolade topping. 

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • 50 gram cacao
  • 200 bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • klein snufje zout
  • 1 klein ei
  • 40 gram Maltesers
  • 100 gram Bastogne koekjes
  • 60 gram biscuitjes
  • 100 gram melk chocolade

Bereiding

1. Bekleed de binnenkant van een cakeblik met plastic folie. 

2. Snij de bastognekoekjes & biscuitjes in kleine stukjes. 

3. Smelt 200 gram roomboter in een pannetje. Bewaar 50 gram voor later. 

4. Mix de suiker, vanille, snufje zout en het ei tot het lichter van kleur en luchtig is.

5. Voeg de boter toe en mix dit zo kort mogelijk door. 

6. Spatel de cacao door het beslag. 

7. Meng de maltesers, bastogne & biscuitjes door het beslag. 

8. Doe het beslag in de cakevorm en strijk het glad.

9. Smelt 50 gram boter in een schoon pannetje en klop even goed met een garde. Voeg dan de chocolade toe en laat dit smelten. 

10. Verdeel het chocolademengsel over de arretjescake. 

11. Dek de cake af en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 

12. Bewaar de arretjescake in de koelkast, anders worden de koekjes zacht.